Kuolema unessa

Kuoleman näkeminen unessa on aina pelottavaa ja ahdistavaa. Mutta turhaan. Kuoleman näkeminen unessa merkitsee ennen kaikkea onnea ja pitkää ikää. Kuolema viittaa elämänvaiheesta toiseen siirtymiseen. Kuolema on siis yleensä positiivinen signaali ja tarkoittaa, että elämänsuunta muuttuu kohti parempaa.

Jos näkee itse kuolevansa, se symboloi sitä, että jatkossa unennäkijä tulee työskentelemään jonkun vaikutusvaltaisen ihmisen palveluksessa. Hänestä tulee rikas ja hän elää pitkään.

Jos unessa näkee hautaamisen, merkitsee se että unennäkijä kuolee köyhänä. Joidenkin mukaan oman itsensä hautaamisen näkeminen unessa tarkoittaa sitä, että unennäkijä perii omaisuutta, jonka suuruus on suhteessa päällesi lapioidun multakerroksen paksuuteen.

Jos joku näkee unessa vainajan, ja uskoo tämän olevan elossa, merkitsee se viestiä henkimaailmasta.

Kuolleen ystävän näkeminen ja hänen kanssaan keskusteleminen unessa merkitsee hyvinvointia. Samaten kuolemasta uneksiminen tai ystävän näkeminen kuolleena merkitsee itse asiassa hyvinvointia unennäkijälle. Yleensäkin ottaen kuolleiden kanssa puhuminen on hyvä asia, sillä se ennustaa hyvää ja merkitsee rohkeaa elämän asennetta.

Uni kuolleena olosta merkitsee sitä, että sinua kohtaa suuri menestys pian. Kuolemasta unen näkeminen viittaa usein myös mahdolliseen syntymään.

59 vastausta artikkeliin “Kuolema unessa”

 1. näin unta missä siskoni ja kihlattuni kuolivat.. Heitä ammuttiin keskelle otsaa. ampuja unessa oli mustasukkainen mies kenen kanssa olin pettänyt kihlattuani.
  siskoni ja mieheni eivät varsinaisesti kerenneet unessa kuolla mutta kuolema oli kokoajan tapahtumassa.. uni oli äärimmäisen ahdistava! heräsin itkien ja kun nukahdin uudelleen uni jatkui.
  Ennen nukkumaan menoa olin saanut selville kihlatustani asioita mitkä viittaavat valehteluun ja pettämiseen.

  Ja usein, siis todella usein nään unta missä kihlattuni pettää minua, olo on ahdistava. Unissa en halua jättää miestäni vaan uskon selitykset ja olo on ahdistava.
  Myöskin minä olen useissa unissa pettänyt miestäni. herätessäni oloni on myöskin ahdistunut ja olen vihainen itselleni… Miten näitä unia voisi tulkita… pyörivät mielessäni koko ajan. Ja unet tosiaan usein jatkuvat vaikka heräisin välissä.

 2. Näin viime yönä unta joka oli hyvin sekava mutta muistan kuitenkin sn että olin mieheni ja perheeni kanssa paloauton kyydissä tai mieheni ajoi sitä kaupungilla ja yhtäkkiä edessämme seisoi konekiväärillä varistetut miehet ja sit minua alkoi pelottamaan ja syystäkin koska ne alkoivat ampumaan meitä kohti ja mieheni yritti ajaa karkuun mutta päädyimmekin umpikujaan jossa ampuja miehet tavoittivata meidät ja mieheeni osui sisäreiteen ja mieheni saoi minulle että älä pelästy siitä mitä minulle kohta käy.Lapset eivät enää olleet siinä vaiheessa kyydissä enkä tiedä missä ne olivat.mieheni peruutti auton umpikujasta ja lähti kivusta huolimatta ajamaan karkuun miehiä ettei minuun osuisi ja sitten heräsinkin.Nukahadin pian uudestaan ja uni jatkuikin ja olimme taas mieheni kanssa paloautossa ja ampujamiehet tavoitti meisät ja taas miestäni ammuttiin mutta täläkertaa kaulaan kunnes heräsin taas unesta ja sitten kun kolmannen kerran nukahdin olimme taas koko perheen voimin pakenemassa metsään ampujamiehiä ja löysimme pienen mökin keskeltä metsää mutta ampuja miehet löysivät meidät sieltäklin ja minua pelotti ihan hirveästi.Lopulta muistan kun miestäni etsimään joku nainen ja vei sen johonkin mukanaan mutta en muista muuta ja ennen tätä unta pyysin että voisiko henkioppaani ilmestyä uneeni koska haluaisin tutustua siihen paremmin ja tahdon kasvaa henkisellä tasolla koska tiedän että minulla on kykyjä vaikka mihin kun vaan maadotun tarpeeksi ja voitan pelkoni.Olisiko teillä jokin selvennys tähän uneen,olen kiitollinen jos ehditte vastata.

 3. Anteeksi äskeiseen tuli paljon kirjoirusvirheitä kun kirjoitin niin nopeasti ja en tarkistanut sitä mutta toivottavasti siitä saa selvän.

 4. Mieheni näki unen minusta eli vaimosta .minulla oli mustat housut ja paita.Autolla ajoimme ,pelltoa oli molemmin puolin,kypsää viljaa ei vielä korjattua.Syys kesää illan alkua,usva nousemassa.Maja oli korkella,sieltä nousi savua .menimme katsomaan lähemmin.Minä olin rohkea ja nousin korkeita,pystysuorassa olevia tikkaita pitkin kohti majaa.Tulin pois sieltä asiat olivat ok,mutta astuin väärin ja putosin aika korkealta mätkähtäen.mieheni säikähti,kun putosin oikean puoleiselle kyljelle.Minulle ei käynyt kuinkaan.

 5. Näin unessa, että isäni piti kuolla koska hän on iäkäs. Hänet oli laitettu makamaan johonkin tynnyriin ja laskettiin sinne myrkkyä. Minulle tuli tekstiviestillä isäni silmä ja kun aukaisin viestin näin kuinka isäni haukkoi hengeä.
  Mitä uni merkitsee?

 6. Isän kuolema unessasi ei ole enne lähitulevaisuudesta, vaan alitajuisesti tiedoksut, että isälläsi tulee olemaan vielä paljon vuosia jäljellä. Samalla kuitenkin tiedostat sen, että jokaisen polku maan päällä loppuu jonakin päivänä.

  Tekstiviesti saattaa liittyä johonkin ennen nukkumaan menoa tapahtuneeseen. Saitko kenties viestin puhelimeesi ennen nukkumaan menoa tai unen aikana?

  1. Mä näin unta että nykyinen poikaystäväni kuoli ja menin hänen kotiinsa hakemaan tämän tavaroita muistoksi ja kuukauden päästä hän olikin taas mun vieressä… Hän on siis oikeassa elämässä ihan ellossa joten mitä tämä merkitsee?

 7. näen silloin tällöin unia puoli vuotta sitten kuolleesta hyvästä ystävästäni. joka kerta unessa on hän, minä ja luokkakaverimme. kukaan muu ei tiedä sillä hetkellä että hän on kuollut paitsi minä. joka kerta hän yrittää sanoa jotain muttei sano. nuo unet jäävät vaivaamaan, tuleeko hän tarkoituksella uniini että voisi kertoa jotain? voiko tällä oikeasti olla tarkoitus? uskon siihen ainakin

 8. Voisiko joku auttaa tälläistä 17 vuotiasta nuorta naisen alkua unien kanssa? Viime aikoina olen nähnyt todella kummia ja ahdistavia unia,välillä perheelleni käy jotain ja jään yksin esim yhdessä unessa tuli sota ja näin kun perheeni ammuttiin ja jäin yksin,joskus taas näen että joku tekee minulle jotain tai teen itselleni jotain esim minut puukotettiin kuoliaaksi,minulta alettiin viiltää ranteita ja lopulta itse aloin viiltää ranteeni. Pari päivää sitten näin unen ,jossa isäni jahtasi minua aseen kanssa ja yritti ampua… Aina kun olen nähnyt tälläisiä unia ja kun herään,olo on aivan hirveä ! Saatan itkeä todella paljon,miettiä sitä unta ja ahdistaa todella paljon,niitä kuvia siitä unesta on vaikea unohtaa. Nyt viime aikoina poikaystäväni on alkanut nähdä minusta outoja unia,joko sellaisia missä minä vain katoan tai kuolen,ja nykyään sellasia missä olemme kahden mutta joku outo tyyppi tulee ja tekee minulle jotain pahaa,esim tappaa. Hän sanoo,ettei uskalla enään kohta nukkua koska unet ovat niin hirveitä. Mitä tämä on? Minulla on ollut mooonta vuotta todella vaikeaa,ja on edelleenkin,esim pahaa masennusta,syömishäiriötä,kotona vaikeata yms ,mitä jos nämä unet ovat merkkejä minun kuolemastani? Kiiitos jo etukäteen jos autatte !(:

 9. Näin unta että olin päässyt tv-sarjaan näyttelemään ja paussilla menin ulos kävelemään. Jonkin aikaa käveltyäni huomasin että minu kohti juoksee miehiä. Piilouduin mutta he saartoivat minut. Unessa jotenkin tajusin etten voi selviintyä ja lähdin vain kävelemään heidän ohitse ja he ampuivat minut. Heräsin siis omaan kuolemaani. Mitä tämä uni voi tarkoittaa?

 10. Näin jotenkin ihan sekopäisen unen että lähdin reissuu uuden tuttavuuden kanssa naisen kanssa ja tämä oli huijaus ulkomailla minun kaikki omaisuus vietiin ja tapettiin jollakin jousipyssyllä mitähän tämä tarkoittaa? Tämä nainen vartavasten houkutteli minut mukaansa siis että unessa tilasi liput ja teki kaikki järjestelyt enkä unessa ollut oikeen varma haluanko lähteä mut lähdin kuitenkin

 11. Hei! Näin unta että miesystäväni makasi arkussa kuolleena – minä toivon unessa että hän vain nukkuisi.. ja oli hyvin onneton olo.
  Mitä uneni mahtaa merkitä?

 12. Näin unta että puolisoni kuoli edessäni onnettomuuden
  vuoksi. Suhteessa on ollut vaikeuksia, mitä
  tämä voisi tarkoittaa?

 13. Näin kamalan ahdistavaa unta että minulle oli syntynyt tyttövauva joka pian kuoli, olin itse jossain poissa, jätin vauvan jollekin hoidettavaksi ja kun tulin takaisin oli vauva kuollut. Ihmeellisintä oli että vauvan isä oli ex-mieheni jonka kanssa olemme aika huonoissa väleissä (nykyisten lasten huoltajuudesta kiista)

 14. Näin unen jossa puin pientä vauvaa jonka tiesin olevan kuollut,välillä minua pelotti välillä olin vain surulliinen. Kukaan muu ei tiennyt että vauva oli kuollut. Minulla ei ole lapsia,vaikka kovasti tahtoisin. Kummipoikani kuoli synnytyksessä. Mitähän mahtoi tarkoittaa?

 15. Näin unen jossa pikkuveljeni kuoli, hän hyppäsi jostain ales en tiedä mikä oli josta hän siinä hyppäsi mutta minulle tuli vaan ilmoitus että hän menehtyi siinä.

  Viimeyönä taas näin että minua itseäni uhattiin puukolla olen sitä miettinyt että mikä tarkoitus sillä mahtaa olla! ? tosin se tapahtui äitini kodissa, Ketään ei siinä kuollut kumminkaa mutta muistan hämärästi yksityiskohdat.

  Tämän ihminen oli ystäväni pikkuveli joka siinä unessa oli. Minulla ei oikeessa elämässä ole hänen kanssa mitään vastoinkäymisiä ollut että voisi siihen tulkita sitä.

 16. näin viime yönä ihmeellisen unen: unohdin jääd työpaikkani pysäkiltä pois kun juttelin ystäväni kanssa ja päätepyssäkkinä oli kuopio mentiin jonnekkin sisälle istumaan ja ystäväni kuoli (hän on vielä elossa) ihmettelin asiaa parin muun ystävän kanssa ja lähdettiin pois. aika kummallista 😮

 17. Näin unen jossa olin aluksi onnellinen. Sitten minusta tuntui että minun täytyy käydä erään iäkkään henkilön luona.Niimpä menin hänen luokseen. Hän kertoi minulle että seuraavana yönä tulee maailmanloppu ja minun täytyy varoittaa ihmisiä. Kerroin siitä siis perheelleeni ja ystävilleni, mutta kukaan ei uskonut ja kaikki vain nauroivat minulle. Olin kuitenkin varma että se tulisi, ja itkin koko ajan. Sitten menin nukkumaan ja nukahdin. Heräsin siihen että maailmanloppu tuli ja kuolin. Ja luulin oikeasti että kuolin. Mitä tämä merkitsee? Uni on usein mielessäni ja häiritsee minua. Olisi hienoa jos saisin tähän vastauksen.

 18. Näin unessani, että paras kaverini kiipesi kanssani kalliolle ennen minua ja tippui pois ja kuoli. Huusin unessani ”soittakaa nyt v*ttu hätänumeroon” ja olin myös oikeesti huutanut poikaystäväni säikähti.. samana yönä tuo kyseinen paras kaverini oli nähnyt unta että hän synnyttää.. mistä uneni kertoo?

 19. Näin unessa, että olin menossa neuvolakäynnille ja sain kuulla sillon papakokeeni tulokset, minulla todettiin kohdussa syöpä ja syntymätön vauvani tapettiin sen takia. Itkin sitä että menetin lapsen isän ja nyt lapseni. Miten tämä pitäisi tulkita?

 20. unessani olimme rullaluistelemassa poikaystäväni ja hänen kahden ystävänsä kanssa. olimme pyörätiellä, ja takaamme tuli valkea pakettiauto. menimme jonoon, minä viimeiseksi ja poikaystäväni minun edessäni. pakettiauto tuli lujaa, ajoi kaikkien muiden päältä mutta minun ei. miten tämä pitäisi tulkita? saman päivän iltana jäimme unessani poikaystäväni serkun kanssa kahden, ja totesin hänelle että minäkin haluan kuolla, johon sain vastauksen että lähetään indonesiaan, siellä varmasti ammutaan alas jos hyppää ilmaan. loppu unesta ennen kuin itkien heräsin niin oli aivan sekavaa ja tuskaa,en muista oikeastaaan muuta. nukuin kyseisen yön poikaystäväni vieressä.

 21. Näin unessa että minä ja lapseni kuoltiin, vain mieheni jäi unessa eloon. Unessa meidän haudattiin ja jäimme henkiolentoina maan päälle. Tietenkään kukaan ei voinut nähdä meitä ja itsekään en nähnyt kaikkea kuten ”normaalisti” vaan utuisesti näin kaiken ja lähesten elämää pystyin seuraamaan esim mieheni elämää. Hän olikin kuolemastamme todella surullinen ja yritin lohduttaa häntä, mutta hän ei nähnyt minua. Kerran unen aikana kun olin henkenä hän ehkä vaistosi minut ja lapset, mutta en ole varma.
  Ajattelin unessa henkiolentona että jään ikuisesti mieheni vierelle elämään henkiolentona, en vaan halua jatkaa matkaani ilman häntä.

 22. Olen 22-vuotias nainen ja työtön. Stressitaso on silti usein kova, vaikka en töissä ole.
  Näin eräänä yönä kolmisen viikkoa sitten unta, että heräsin puhelin soittoon, joka tuli 016 alkuisesta numerosta, eli se on suuntanumero Lappiin. Olin käynyt unessa edellisenä päivänä verikokeissa ja ajattelin, että soittelevat verikokeiden tuloksia. Vastasin puhelimeen ja kylmän kuuloinen nais ääni vastaa ja kertoo äitini kuolleen. Minä paniikissa ja itkun keskeltä koitin sopertaa hoitajalle ja kysyä, että mihin äitini on kuollut, mutta en saanut vastausta, koska hoitaja löi minulle luurin korvaan. Heräsin ja soitin äidilleni hädissään ja kysyin onko hän kunnossa. Minulla oli mummostani myös tälläisiä unia ennen kuin hän kuoli, pari vuotta sitten. Näin mummosta unia, että oli huonossa kunnossa ja hänellekkin sitten soittelin herätessäni ja kyselin vointia. Väitti aina olevansa kunnossa, mutta kun olin tämän viimeisimmän unen nähnyt, niiin pian sen jälkeen mummoni kuoli. Olen tässä nyt yrittänyt miettiä, että mitä tämä uni mahtaa tarkoittaa. Pelko on suuri, että menetän myös äitini. Vaikka emme ole kovin läheisiä äitini kanssa, mutta silti se vaivaa, koska isäni on kuollut jo viisi vuotta sitten. Voisiko joku vastata, ettei tarvitsisi enää miettiä??

 23. Ystäväni näki yhden tuttunsa hautajaiset unessaan kun hän oli vasta aikaa kuollut ja oli jo haudattu. Hän oli siellä ja minä olin ilmestynyt sinne yhtäkkiä ja me kerimme yhdessä narurullaa mitä tämä voisi merkitä?

 24. Olen hyvin useasti kuollut unessa siten, että jokin henkilö, useimmiten joku jota en tunne entuudestaan, on tappanut minut teräaseella. Teräaseita on ollut useita erilaisia, mutta se on aina ollut joku teräase. Nämä unet ovat myös olleet usein todentuntuisempia kuin uneni yleensä. Osaatko sanoa mitä tämä voi merkitä?

 25. Näin unessa ensin, kuinka naapuritalosat kannettiin vainaja avonaisessa ruumisarkussa. Myöhemmin samassa unessa naapuritalon katolta nainen hyppäsi alas tehden itsemurhan. Soitin itse ikkunassa ollessani ambulanssin paikalle, joku alhaalla olevista huusi että nainen ei ole vielä täysin kuollut. Herätessäni olo luonnollisesti oli hyvin sekava, mitä nämä kaksi kuolemaa tarkoittavat?

 26. Minä näin unta että olin onnellinen ja kaikk oli hyvin mutta sitten minut käskettiin menemään jonkun vanhan ihmisen luokse joka käski minun mennä varoittamaan ihmisiä maailman lopusta sitten minä menin mutta kukaan ei uskonut minua vaan nauroivat sitten minä menin nukkumaan ja tiesin että yöllä tulee maailmanloppu sitten kuin heräsin unesta minulla kesti ainakin kaksi minuuttia tajuamaan että en ole oikeasti kuollut….

 27. Olen nähnyt paljon nyt unia traumaattisten kokemusten ja huumeriippuvuuden selätettyä, että minut tapetaa tai kuolen luonnon katastrofissa. Olen hukkunut tsumaniin, minua on ammuttu aseella päähän kesken jääkiekko ottelun, jota olen ollut seuraamassa ja minua on puukotettu. Syitä näille en tiedä. Mutta elämän kohti parempaa muuten ja olen alkanut tapailemaan hienoa tyttöä, josta todella pidän ja työharjoitteluun pitäisi lähteä tammikuussa. Ottaen huomioon tämän etten ole nähnyt todentuntuisia tai unia muutenkaan herran aikoihin, tai en niistä itse mitään muista. Mutta nykyään näen joka yö unia ja muistan ne herättyäni tai herään niihin.

 28. Näin unta että olin iloinen ja onnellinen mutta sitten vähän ajan päästä minua käskettiin menemään jonkun vanhan ihmisen luokse joka sanoi minulle että minunmaa pitää varoittaa ihmisiä maailmanlopusta sitten minä menin varoittamaan mutta kaikki vain nauroivat ja sitten menin nukkumaan ja tiesin että yöllä tulee maailmanloppu. Aamulla kun heräsin luulin vieläkin että olin kuollut…

 29. Unessa näin parhaan ystäväni (rakastavani ihmisen) kaatuvan tulivuoreen ja kuolevan. Samalla näin päiväkirjani josta kuukausi Mars pyyhkiytyi pois kokonaan. Tuska oli unessa aivan kauhea. Ja en voinut unessa elää sen jälkeen enää kunnolla.
  Mitä tämä tarkoittaa?

 30. Se oli kauheaa mutta kun edes ajttelen sitä alkaa jo itkettämään, kuitenkin meillä oli tällainen aika iäkäs -1999 syntynyt sakemanni joka menehtyi sitte viime syksynä -2012. En tiedä mutta unessani hän oli, en olisi halunnut kokea tätä järkyttävää hetkeä, mutta enhän minä itselleni tai unilleni voi mitää. Kuitenki heräsin yöllä kauhea hiki päällä, luulin että olin varmasti lirauttanut lakannalle 😀 mutta en kuitenkaan haluasi nähdä tätä uudestaan.

 31. Näin viime yönä painajaisen, jossa oli sekä minä itse, että kuolema (ns. ”noutaja”). Makasin mahallani ja Kuolema oli peittänyt minut paksulla täkillä ja makasi mahallaan, koko painollaan, päälläni.
  Se ei päästänyt minua pois ja minusta tuntui, että minulta loppuu happi. Peiton ja Kuoleman alla oli myös aivan äärettömän kuuma…
  Heräsin siihen, että mieheni ravisteli minut hereille, koska huusin suoraa huutoa. Uni jäi herättämisestä johtuen tavallaan kesken, en siis tiedä, kuolinko vai miten uni olisi loppunut.

  Uni oli todella ahdistava ja pelottava! Mitähän mahtanee tarkoittaa?

 32. olen nähnyt unen jossa olen matkustamassa espanjaan vanhempieni kanssa. Mutta unessa oli ikävä käänne sillä lentokone katkesi takaosasta ja kaikki tipuimme mereen ja kuolimme. mitä tämä merkitsee? odotan vastausta mahdollisimman pian.

 33. Näin unen, että mieheni makasi pellolla moottorikelkan vieressä ja oli mytyssä.
  Menin paniikkiin, enkä uskaltanut tehdä mitään.
  Eikä minulle unessa selvinnyt miten kävi.

 34. näin unta että isäni kuoli luultavasti onnettomuudesta.. oli todella poissa tolaltani, tiesin että hautajaiset on tulossa ja tuntui ettei kukaan muu surrut niin kuin minä isääni ja käski minun vain kestää se… sitten heräsin itkien enkä meinannut saada itkua loppumaan edes hereillä… nukahdin taas ja uni jatkui ja jotenki uni viittasi asioihin mitä jälkeen jäi että jotain jäi hoitamatta ja ne asiat liittyivät minuun siis minun työasioihin ei isääni mitenkään ja mietin unessa että kuolinko minä eikä isäni….. kuitenki oudointa oli että hautajaiset oli niiiin nopeasti jo sunnuntaina… päivänä jona minun oli tarkoitus mennä oikeassa elämässä moikkaamaan isääni synttäreideni kunniaksi… joka tuntui pahalta.. sekavaaaa

 35. minä olen nähnyt unen, jossa minua ammutaan rintaan. sitten herään herään unessa ja nään olevani kasinolla jossa eräs amerikkalainen hamekyttä-näyttelijä on tosi vanha ja pelaa tietokoneella pasianssia. mitäs tämä merkitsee?

 36. Näin kerran unessani, että mummoni kuoli. Uni oli kuitenkin sekava siinä mielessä, että mummon kuoleman jälkeen keskustelin vielä hänen kanssaan, ja hän yritti parhaansa mukaan lohduttaa minua – vaikka hän olikin jo kuollut unessa.
  Keskustelun jälkeen heräsin, ja huomasin itkeväni ihan oikeasti. Vaikka se olikin pelkkää unta, se tuntui todelliselta, muttei kuitenkaan pelottavalta millään tavalla, koska hän itse lohdutti minua.
  Mummoni ei kuitenkaan ollut kuollut, eikä mitään muutakaan ollut tapahtunut hänelle. Hän oli ihan kunnossa unesta huolimatta.
  Unen näin, kun olin paljon nuorempi, kuin nyt – nytkin olen vasta 14-vuotias.

  Viittasiko uni mahdollisesti kuitenkin johonkin ? Mitään ihmeellistä ei unenkaan jälkeen ole tapahtunut mummon tilassa.

 37. Näin unta edesmenneestä vaaristani. Hän ilmestyi minulle kuolleena haamuna kesken kakun leipomuksen. Kun hän tuli kerto.aan jotain kermavaahtoni meni aivan löysäksi, myös äitini tuli kanssani kummastelemaan asiaa (unessa). Vaarini kertoi jotain ja itkimme äitini kanssa ukin olkaa vasten, hän vaan taputti ja kehui meitä ja sitten poistui. Soitin sitten äitini äidille ja kerroin asiasta, hänen vastaustaan en muista, muistan vaan että esikoiseni ilmestyi uneen ja rupesimme viettämään hänen juhliaan. Mitä tallainen uni voi tarkoittaa?

 38. Näin unessa kun kaverini tappoi hämähäkin ja sitten heilutteli hämähäkkiä naamani edessä ja nauroi. Minä itkin todella kovaa.Sen jälkeen kääre luikertelee mun luo ja kun se on lähellä niin käärmeen alta, siis se oli sellainen leikki käärme, hyppäsi hiiri tai päästäinen ja koitti hypätä päälleni.
  Mitä toi meinaa?

 39. Näin unessani että isomummoni kuoli edessäni .siis hän vain lyyhistyi maahan sanoi jotain ja kuoli.mitä tämä merkitsee?

 40. Näin viimeyönä unta: Menin tapaamaan sukulaisiani ja kävelin asunnossa käytävää pitkin. Käytävän päästä, huoneesta, kuului sukulaisieni puheensorina. Käytävän varrella istui kuollut enoni, otin häntä kädestä kiinni (hän oli sokea unessa ja jo eläessään) ja esittelin itseni. Hän tuli kovin iloiseksi tapaamisesta. Unessa tiesin hänen olevan vainaja.

  Viikko sitten näin unta: Olin pienessä huoneessa, johon mahtui vaan sänky. Katselin pienestä ikkunasta ulos ja muistelin, että siinä huoneessa puin tädilleni käärinliinat hänen kuoltuaan. (Todellisuudessa näin ei ole käynyt) Uni oli hyvin kaunis, ei millään tavalla surullinen tai ahdistava. Tämän jälkeen aloin pukea valkoisia käärinliinoja itselleni päälle. Ja sekin tuntui aivan luonnolliselta.

  Molemmat vainajat ovat äidin puoleista sukua.

  Kuollut isäni tulee yleensä uniini, kun olen tekemässä ratkaisua ja neuvoo minua. Olen joskus muuttanut päätöstäni oman ratkaisuni suhteen ja myöhemmin huomannut, että se on ollut hyväksi kaikille.

 41. Näin kuolleen isäni unessa hengissä. Olimme vuokranneet vanhan omakotitalon ja hän oli siellä. Hetken kuluttua hän oli hirttäytyneenä autohallin oven eteen, unessa oli paljon tuttuja lapsia myös. Poliisi kutsuttiin ja isä makasi hallin lattialla valkoisen peiton alla. Ulos lähtiessäni isäni alkoi herätä peiton alla ja joku poliiseista kuului sanovan, että hän on kaikkea muuta kuin kuollut. Siihen uni päättyi.

 42. Minulla on sairas ukki, ja näin unessa kun hän tippui/hyppäsi parvekeelta terassille ja mummini oli terassin pöydän ääressä ja hän vaipui uneen… ajattelin että vokko se tarkoittaa että kun ukkini kuolee, mummini kuolee ’ikävään’?

 43. Näin unen jossa ajoin autolla kolarin ja olin viikon koomassa. Sitten kuolin ja olin henkenä maailmassa. Unessa mieheni ja poikani näkivät minut ja pari ystävää unessa. Selittelin unessa pienelle pojalleni miksi äitiin ei voi koskea fyysisesti kun käsi menee ’läpi’. Mieheni unessa ei halunnut olla tekemisissä edes henki minäni kanssa vaan yritti ajaa minua pois. Mieheni unessa oli heti ottanut uuden naisen ja uneni loppui siihen kun itkin mieheni uudelle naiselle että pitää pienestä pojastani huolta ja katsosin maailmasta. Uni oli todella toden tuntoinen ja jäi kaivelemaan, miten näin tuommosta unta jossa olen ’henkenä’ maailmassa?

 44. Onkohan tämä topic vielä hengissä? Näin kerran unta että pikkusiskoni oli jäänyt junan alle ja heräsin siihen, mitähän se meinaa?

 45. Tarkennusta että se oli semmonen uni että pikku siskon jalka jäi jumiin junapraiteiteille ja sitkunnjuna tuli niin heräsin siihen… ja se vielä että siinä menee normi tie mutta unessa oli junaraide..

 46. Näen silloin tällöin ihan normaalia unta jossa törmään veteen menen uimaan ja hukun? Mist tää kertoo

 47. Puolisoni näki unta että olimme vampyyreja, ja hän taisteli isäänsä vastaan. minä olin haavoittunut, ja tein hidasta kuolemaa. Olemme muuttaneet yhhteen, joten tunteet ovat toistaiseksi vahan viilentyneet, mutta mita uni voisi tarkoittaa?

 48. Unessani olin lapsuudenkodissani. Minun piti nukkua sängyssä jonka alla oli kuoleen mummoni arkku joka tärisi. Olin peloissani enkä halunnut nukkua. Hetken kuluttua mummo oli pois arkusta ja edessäni seisoi mätänevä ihminen. En tunnistanut häntä muuten kuin käsistä. Mummo halusi lähteä kiertelemään kotitilaa koko perheen kanssa. Kun tulimme takaisin pihaan niin eräs tuttu pappi tuli noutamaan mummoa takaisin kirkkomaalle. Mulle itselle tuli siinä vaiheessa tosi rauhallinen olo, en pelännyt enään. Mummon viereen ilmestyi pieni poika ja mummo katosi tuhkana ilmaan.

  Mummoni oli elämässään tosi ankara minua kohtaan enkä kokenut hänen olevan mikään mukava mummo. Ennen tätä unta olin kokenut keskenmenon. Uni oli todentuntuinen. Siitä on jo pari vuotta aikaa ja muistan sen vielä tosi tarkkaan.

  Halusiko mummo kertoa minulle, että kaikki on hyvin? Tämä mietityttää minua kovasti.

 49. Poikani 19 v. kuoli lääkemyrkytykseen vuosi sitten kesällä. Näin hänestä unta pari päivää hänen kuolemansa jälkeen. Hän kävi sanomassa minulle: ” Äiti, älä sorru, älä murru, älä anna periksi ja älä muutu.” Seuraavana aamuna hän kävi taas unessani sanomassa: Äiti, anna anteeksi mä taisin mokata. Mummi näki samana yönä unta jossa poikani tuli käymään punaisella bemarillaan ja sanoi: Mummi, minulla on täällä hyvä olla mutta minä en ole täällä kauan yksin. Minulle tulee kohta kaveri. Isäni kuoli neljä kuukautta myöhemmin poikani syntymäpäivänä äkillisesti. Kolmannessa unessa olimme valkoisessa usvassa. Poikani toi minulle tunteen, että hän oli palannut kotiin. Sitten hänen kaverinsa tulivat hakemaan häntä mökille. Sanoin hänelle ettet saa lähteä. Poikani sanoi, että hänen täytyy mennä. Sanoin vielä jyrkemmin ja itkien ettet voi lähteä sinä kuolet. Poikani vastasi minulle hyvin rauhallisesti. Äiti, minun täytyy mennä. Asioiden täytyy mennä niin kuin ne menevät. Sinä et olisi voinut muuttaa asoita etkä sinä olisi voinut tehdä mitään, joka olisi muuttanut ne. Minun täytyi lähteä. Tämän unen jälkeen rauhoituin. Tunsin poikani vierelläni monta kuukautta hänen kuolemansa jälkeen. Minun oikeaa olkapäätä ja niskaa lämmitti. Näin öisin tumman pitkän hahmon ikkunani vieressä. Isäni kuoleman jälkeen sänkyni vieressä oli kaunis merenvihreä säteily. Serkkuni menehtyi kuukausi sitten, Nyt oikealle puolelleni sänkyni viereen on ilmestynyt iso säteilevä valopallo, josta lähtee pitkiä säteitä eri suuntiin. Sekin näkyy aina öisin vaikka olen täysin valveilla. Onko mahdollista että poikani on oikeasti käynyt luonani vai tuleeko nämä kaikki alitajunnastani? Voinko oikeasti nähdä eri värisäteilyjä ja säteileviä valopalloja? Olen herkistynyt paljon poikani ja isäni menetyksen jälkeen? Näen toisinaan tuleviakin asioita. Asioita, jotka tulevat tapahtumaan hetken päästä. Värien näkemisen vuoksi, olen varannut ajan silmälääkäriltäkin.

 50. Näin viime yönä unta ensimmäisen kerran edesmenneestä isästäni. Hän kuoli jo lähes 20vuotta sitten sydänhalvaukseen. Unessa hän hirttäytyi, ilman että äitini (myös edesmennyt)kanssa edes nähtiin asiaa, vaikka olimme samassa huoneessa.
  Tapahtuma sijoittui -60-luvun lopulle asuntoon jossa tuolloin asuimme.
  Kerroin unessa asiasta enolleni, mutta en uskaltanut muille kertoa, etteivät he menisi shokkiin ja kovin pahottaisi mieliään.

  Kumma uni. Olin kovin rakas isälle. (ainoana lapsena perheessä). Mutta nyt näin lähes 20 vuotta hänen poismentyään näin ensimmäisen unen hänestä.

 51. Näin unta että söin suklaata, ja tukehduin siihen pikkuhiljaa. Pyysin äidiltäni apua, mutta hän vain tuijotti. Isäni taas ei kuullut minua ollenkaan. Heräsin siihen hetkeen kun unessa tajusin etten enää saa happea ja kuolen aivan pian. Herätessäni oli ahdistava olo ja tuntui vaikelta saada happea.

  Mitä uni merkitsee

 52. Hei. Näin unen jossa kävelin alavalla aukella paikalla kuten Pohjanmaalla. Olin kuollut ja näin kun poikani tuli kovaa perässä. Ensin kävisuru mielessä sitten tulin todella iloiseksi ja sanoin pojalleni ”minun ihana poika,nyt saamme olla ikuisesti yhdessä” ja otin häntä ympäriltä kiinni ja lähdettiin kevein mielin kulkemaan eteenpäin. Mitähän mahtoi tarkoittaa.

 53. Vielä lisää uneen että kävelin tietä pitkin joka kaartui loivasti ja oli kirkas sää. Minulla oli todella kevyt ja onnellinen olo kun jatkettiin matkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *